Miltä podcastien vuosi 2024 näyttää?

Maailmalla moni podcast-sivusto on antanut jo ennustuksensa tulevan vuoden podcast-trendeiksi. Listalla on muun muassa tekoäly sekä videopodcastit. Kokosimme tähän artikkeliin Suomen Podcastmedian mielestä tärkeimpiä trendejä!

Monday, 18. December, 2023
Aava Bang Oy
podcastien vuosi 2024

1. Tekoäly

Tekoäly on tietenkin kaikkien huulilla. Podcasteissa tekoälyä voi käyttää mm. litterointiin, koneäänenä spiikkaamiseen tai personoitujen suositusten antamiseen. Mekin Suomen Podcastmediassa siirryimme syksyllä litteroinnissa tekoälyn käyttöön!

2. Videopodcastit

Tekoälyn lisäksi videoiden nousu on monen ennustajan listalla. Videopodit jakavat mielipiteitä, mutta niiden yleistyminen on näkynyt myös meidän liiketoiminnassamme.

3. Ristiinpromoaminen

Ristiinpromoaminen, eli podcastin promoaminen toisessa podcastissa, on myös nouseva trendi. Kokemustemme mukaan se todella toimii, joten ristiinpromoamisen yleistymisen puolesta uskallamme veikata.

4. Edutainment podcasteissa

Amerikkalaiset sivustot ennustavat opettavan podimateriaalin, varsinkin hieman viihteellisemmän sellaisen eli ns. edutainmentin nousua. On mielenkiintoista nähdä, nouseeko se trendiksi myös Suomessa!

5. Kilpailun kiristyminen

Lopuksi kilpailun eri podcast-appien välillä ennustetaan kiristyvän ja pudotuspeli onkin jo käynnissä. 

Näiden vuoden viimeisten tärppien jälkeen on hyvä rauhoittua joulun viettoon ja suunnata katse tulevaan vuoteen! Jaamme alan trendeistä tietoutta taas ensi vuoden puolella, emmekä malta odottaa mitä vuosi tuo tullessaan. Kiitos kaikille yhteistyökumppaneille tästä vuodesta!

Rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta!

Kommentit
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Mistä menestyvä podcast rakentuu?
Lataa ilmainen oppaamme hyvän podcastin anatomiasta.
Lataa opas täältä. Ei kiitos