Tulevatko 24h podcast-lähetykset Suomeen?

Me Suomen Podcastmedialla tahdomme olla kehittämässä alati kasvavaa ja kehittyvää podcast-alaa sekä tukemassa sen tekijöitä. Tätä blogia varten haastattelimme Urheilun Kahavipöydässä -podcastin Harri Niskalaa. Keskustelimme hänen ohjelmastaan, siihen liittyvästä 24 tunnin livestream-tapahtumasta sekä alasta yleisesti. Livestream järjestetään perjantaina 29.1. YouTuben välityksellä.

Wednesday, 27. January, 2021
Susanna Lindstedt

Artikkelin sisältö

Urheilun Kahavipöytä on urheiluun keskittyvä podcast, jossa käsitellään alan tuoreimpia aiheita vaihtuvien vieraiden kanssa. Harri Niskala aloitti podcastinsa kaksi vuotta sitten saadakseen äänensä kuuluviin ja päästäkseen kertomaan tarinoita ihmisille. Hän toteaa alan muuttuneen paljon kahdessa vuodessa – tekijöitä on tullut lisää ja kilpailu on koventunut, mutta tästä huolimatta alalla vallitsee hyvä henki. Niskalan näkemyksen mukaan podcastien kuuntelun ohella, myös niistä puhuminen ja niiden seuraaminen on lisääntynyt. Hän näkee selkeästi eron kahden vuoden takaiseen erityisesti siinä, että kaupallisten podcastien määrä on lisääntynyt markkinoilla, mutta hän ei koe tätä uhkana vaan toteaa olevansa ylpeä saadessaan olla osana podcast-ilmiötä.

Podcastien tulevaisuus

Puhuttaessa podcastien tulevaisuudesta Niskala sanoo, että hän uskoo podcastien osalta huipun olevan vielä kaukana. Podcastin tekemiseen liittyy paljon eri osa-alueita, joiden oppiminen on tapahtunut Niskalan kohdalla tekemisen kautta. Puheissaan Niskala korostaa useaan otteeseen konseptoinnin tärkeyttä. Uusimmalla kaudellaan hän on myös itse selkeyttänyt ohjelmansa konseptia keskittyen jatkossa ainoastaan urheiluun. Urheilun Kahavipöydässä on Niskalan rakkain projekti.

Juhlistaakseen aiempia ja tulevia kausiaan Harri Niskala järjestää perjantaina 29.1. 24 tunnin livestream-tapahtuman YouTuben välityksellä. Hänen mukaansa tämänkaltainen tapahtuma järjestetään podcastin tekijän toimesta Suomessa ensimmäistä kertaa. Vieraat lähtivät innokkaina mukaan projektiin ja vastaanotto on ollut hyvä. Erilaiset livestream-tapahtumat ovat nykypäivänä yleisiä ja ihmiset ovat ottaneet ne omakseen. Vain kokemus näyttää, yleistyvätkö myös 24 tunnin podcast-lähetykset Suomessa, mutta positiivinen vastaanotto on hyvä alku.

Tulevassa tapahtumassa on mukana useita vieraita, kuten esimerkiksi Koomamies sekä Radio Pookin ohjelmapäällikkö Mika Kuki. Ohjelmasta Niskala paljastaa vain, että koko ajan tulee tapahtumaan ja luvassa ei ole perinteisiä haastatteluja. Tiivistetysti Harri Niskala kuvaa tapahtuman olevan yhden intohimoisen audiotekijän ihmiskoe, johon kuuluu vauhtia ja vaarallisia tilanteita sekä mielenkiintoisia vieraita.

Harri Niskalan Urheilun Kahavipöydässä -podcast kuunneltavissa Podplayssa ja Spotifyssa. Livestream-tapahtuma katsottavissa YouTuben välityksellä 29.1. Ohjelmasta jää tallenne.

Suomen Podcastmedia ei ole osallisena podcastissa eikä tapahtumassa.

Kommentit
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Mistä menestyvä podcast rakentuu?
Lataa ilmainen oppaamme hyvän podcastin anatomiasta.
Lataa opas täältä. Ei kiitos