Suomen Podcastmedia on nyt maamme ensimmäinen kansainvälinen podcast-yhtiö!

Yrityksen enemmistö on 1.3. siirtynyt ruotsalaiselle Podx Groupille.

Tuesday, 14. March, 2023
Aava Bang Oy

Uutisesta lisää  täällä,  täällä ja  täällä.

Yrityksen enemmistö on 1.3. siirtynyt ruotsalaiselle Podx Groupille. Podx:n taustalla on kovia tekijöitä niin tv-, radio- kuin podcast-maailmoistakin. Toimitusjohtaja Staffan Rosell on luotsannut radioketju Bauer Mediaa, joka omistaa Suomessakin useita radiokanavia, mm. Novan ja Iskelmän. Fredrik Said on podcast-alusta Acastin johtaja, joka on vastannut kansainvälistymisestä mm. Meksikossa. Patrick Svensk on puolestaan aikanaan koonnut yhteen paikallisia tv-tuotantofirmoja ja muodostanut niistä yhdessä Zodiak-nimisen kansainvälisen tuotantoyhtiön. Nyt sama on tarkoitus tehdä audion parissa.

Mitä tämä tarkoittaa Suomen Podcastmedialle, asiakkaille ja kumppaneille? Arkisella tasolla ei paljoakaan. Podcastmedian johto pysyy samana, samoin muukin tiimi. Kyse ei ole siirtymävaiheesta, vaan johto on sitoutunut toimintaan pitkällä aikavälillä.

Mutta kauppa avaa toki uusia mahdollisuuksia. Nyt meillä on muskeleita ja myös mahdollisuuksia lisensoida suomalaisia hittipodeja maailmalle. Podit ovat toki kieli- ja kulttuurisidonnaisia, mutta oikealla tavalla tehtynä niitä voidaan siirtää myös muille markkinoille. Mekin Suomen Podcastmediassa olemme jo ennen yrityskauppaa lisensoineet pari podia pohjoismaiseen levitykseen ja lisäksi olemme tuoneet Suomeen monia hittipodeja maailmalta.

Yrityskaupan myötä pääsemme samoihin pöytiin maailman johtavien podcast-ostajien kanssa, ja se avaa varmasti mahdollisuuksia suomalaiselle osaamiselle. Ja toki myös tuomme maailmalta parasta podiosaamista Suomeen.

Me olemme nyt osa johtavaa globaalia podcast-firmaa, jolla on toimintaa jo Argentiinassa, Ranskassa, Ruotsissa ja Englannissa. Ja lisää on tulossa!

Kommentit
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Mistä menestyvä podcast rakentuu?
Lataa ilmainen oppaamme hyvän podcastin anatomiasta.
Lataa opas täältä. Ei kiitos