Elämäntyönä rikos

Tuotimme Storytelille true crime -tyylilajin podcastin, jossa rikollisuutta käsitellään uudesta näkökulmasta. Storytelille sen omat alkuperäissarjat ovat valttikortti, jolla se voi houkutella uusia kuuntelijoita palvelunsa pariin – aivan kuten koko maailman tuntemat suoratoistopalvelutkin tekevät.

Kuuntele podcastia

True crime -tyylilaji kiinnostaa ihmisiä, ja sen suosio on nousussa niin Suomessa kuin maailmallakin. Huomasimme, että kuulijat vaativat true crimelta ja dekkarikirjallisuudelta paljon, eivätkä halua tyytyä pelkkiin toistuviin näkökulmiin. Halusimme vastata tähän tarpeeseen, ja löysimme uuden kulman tuttuun teemaan: rikollisuutta käsitellään mediassa yleensä poliisin ja rikollisten kautta, mutta me halusimme tuoda esiin myös muita ammattiryhmiä, jotka työskentelevät rikollisuuden parissa. Siksi sarjassamme esitellään esimerkiksi kriminologin, vankilapapin ja sosiaalityöntekijän työtä rikollisuuden parissa. Näin pystyimme tarjoamaan rikollisuudesta aiempaa monimuotoisemman kuvan.

Sarjan juontaa Suomen tämän hetken suositumpiin rikoskirjailijoihin lukeutuva Max Seeck. Hän kertoi äänitysten jälkeen, että ei ole kirjojaan kirjoittaessaan mennyt koskaan niin syvälle rikosten maailmaan kuin mitä tämän podcastin sisällöissä mennään. Sarja osoitti, että kun ääneen päästetään oman alansa asiantuntijoita, saadaan aikaan mielenkiintoista ja laadukasta sisältöä.